TOMÀS  VIBOT  EDITA UN NOU ESTUDI SOBRE  LA POSSESSIÓ MALLORQUINA

 

possesiomallorquinaTomàs Vibot torna a El Gall Editor amb un nou assaig, “La possessió mallorquina. Arquitectura, explotació i quotidianitat”, inclòs a la col·lecció Els Fiters.

“Des d’un punt de vista històric, el camp mallorquí no es pot entendre sense les possessions”, diu l’investigador, qui és autor d’un bon grapat d’estudis històrics, molts d’ells publicats amb l’editorial mallorquina, El Gall.

En un moment com el que vivim ara, quan la desconnexió de l’home respecte de l’àmbit rural és força acusat, aquest nou títol resulta més oportú que mai ja que es tracta d’una profunda radiografia de com s’explotaven i com es vivia a les possessions de la Mallorca preturística. Es tracta, doncs, d’un treball que apropa el lector a la realitat quotidiana del camp mallorquí de fa tan sols uns decennis.

Tomàs Vibot és filòleg, escriptor, investigador i promotor cultural. Per això, “La possessió mallorquina” està basat en la documentació arxivística, bibliogràfica i de tradició oral.

En concret, es descriuen els aprofitaments agrícoles, des dels cereals a la vinya, passant pels figuerals, olivars i els horts, així com també l’explotació del bestiar. Així mateix s’analitzen els recursos procedents del bosc, de la muntanya i de la mar així com també altres àmbits com la caça o les primeres indústries que s’instal·laren en alguns latifundis al segle xix.

 

Més informació sobre el títol i l’autor a www.elgall.es.

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s