RELATS ERÒTICS I ASSAIG, NOVETATS EDITORIALS

Amb l’arribada de la Primavera, i amb la vista posada en la celebració del dia del llibre, Sant Jordi, El Gall Editor incorpora aquest mes dues novetats al seu catàleg. Per una banda, el llibre de relats eròtics, “Ocellons”, d’Anaïs Nin, a la col·lecció de Narrativa, El Cabàs. Per altra banda, a la col·lecció d’Assaig, Els Fiters, s’hi suma “Guillem Sagrera, de la pedra al cisell”, un estudi sobre la vida i obra d’aquest arquitecte, signat per Tomàs Vibot.

Ocellons, Anaïs Nin,  explora la passió en totes les seves formes: des del conte d’una dona que es realitza sexualment durant l’execució d’un reu, a la forca fins al despertar de Lina, l’intent de la qual d’amagar els seus desigs és traït per la seva cara sensual. Agosarades, somniadores, seductores, les històries d’Anaïs Nin irradien un erotisme poètic que prové directament del cor.

Anaïs Nin va néixer a París l’any 1903. El 1932 publicà el seu primer llibre: “D. H. Lawrence: An Unprofessional Study”. Allí féu amistat amb Henry Miller, Antonin Artaud, Ginsberg i d’altres. Es dedicà a la dansa espanyola, a més d’escriure algunes novel·les i històries, com el poema en prosa, «House of Incest» (1936) o el recull de relats “Winter of Artifice” (1939). El 1940, molt necessitada de diners, escrigué relats eròtics publicats sota els títols de “Delta of Venus” i “Little Birds” (el present “Ocellons”), que són el resultat del seu esforç en aquest vessant exclusivament eròtic de l’autora. Els seus darrers anys els passà impartint conferències per tot Estats Units fins que va morir el gener de 1977, a Los Angeles.

“Ocellons” ha estat traduït per Joan Antoni Cerrato, gran coneixedor de la literatura anglosaxona. Tan és així, que al seu currículum compta amb traduccions de clàssics com Emily Dickinson, Henry James, Peter Carey, Flannery O’Connor, Robert Louis Stevenson. Per El Gall va traduir l’obra “La Llogatera de Wildfell Hall”, d’Anne Brontë. A banda de la qualitat literària dels relats que conformen “Ocellons”, cal dir que l’obra es complementa amb les il·lustracions de l’artista pollencí Miquel Cerdà Salas, la qual li atorga un valor afegit.Anaïs Nin. Guillem Sagrera

Guillem Sagrera, de la pedra al cisell, signat per Tomàs Vibot és el nou títol publicat per El Gall Editor, a la col·lecció d’assaig Els Fiters. La finalitat d’aquesta publicació, que ja es pot trobar als punts de venda habituals, no és altra que aprofundir en la divulgació d’una de les figures artístiques més rellevants de la història de l’art mallorquina i també de la Mediterrània.

La trajectòria de Guillem Sagrera és llarga, intensa i dispersa, amb un resultat sempre d’aclaparadora mestria. Observar els destalls de les seves figures, recrear-se’n amb les particularitats, contemplar-ne els conjunts i les solucions arquitectòniques que adoptà en cada cas és un dels plaers assegurats que ens atorga el seu llegat. Mestre Guillem Sagrera fou un home del seu temps, d’aquells intensos, contradictoris i productius primers decennis del segle xv, on el gòtic començava a donar inequívocs indicis de caminar cap als aires lluminosos del renaixement. La trajectòria vital n’és plena d’alts i baixos, encerts i desencisos, llums i ombres el que, encara més, fan la seva figura tan atractiva com la pròpia obra. Després d’uns primers anys de formació en el si de la família i en el magnífic taller que suposà l’execució del portal del Mirador de la Seu mallorquina (ben a prop del cisell de Jean de Valenciennes), el trobam ensems a Mallorca, Girona, Elna i Perpinyà. L’intens treball, juntament amb l’observació i l’intercanvi d’impressions amb altres mestres (és a dir, amb l’experiència), desembocaren en un dels perfils professionals més importants de Mallorca.

Pel que fa a Tomàs Vibot, és filòleg, escriptor, investigador i promotor cultural. És autor, entre d’altres, dels llibres Sa Mola de Planícia. El vessant nord-oest; Superna. Una vall a través de la història i la toponímia; La II República a Puigpunyent. 1931-1936; Les possessions de Mallorca —IV volums—; Cases i posades de Mallorca; Les Pitiüses, per la passa i la mirada; Sant Vicenç Ferrer a Mallorca: història, llegenda i devoció; El Comte Mal: entre la història i la llegenda, El Viatge de Juníper Serra; Antoni Despuig i Dameto: príncep de l’Església, príncep de les Arts, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s