DIARIS, de Blai Bonet

Fa alguns mesos el Gall Editor tornà a posar en circulació Els ulls i La mirada en un sol volum —la primera edició fou el 1973 i el 1975 respectivament—. Ara, sota el títol de Diaris, i després de la bona acollida per part del públic i de la crítica especialitzada, publica un segon volum de reedicions dels Diaris de Blai Bonet, que inclouen La motivació i el film, Pere Pau i La vida i els meus instants. Amb aquest segon volum de reedicions dels Diaris de Blai Bonet al Gall Editor, es completa el gruix de l’obra dietarística de l’autor.

978-84-942855-3-0

Amb aquest segon volum de reedicions dels Diaris de blai bonet al Gall Editor es completa el gruix de l’obra dietarística de l’autor.

Blai Bonet i Rigo, nascut a Santanyí el 1926 és poeta, narrador i crític. Blai Bonet és un dels pocs autors en llengua catalana que ja fou considerat un geni de ben jove. La seva força expressiva i un llenguatge sensual i renovat el col·loquen com a trencador de la tradició de l’Escola Mallorquina.

Es dóna a conèixer amb Quatre poemes de Setmana Santa (1950) i poc temps després publica Entre el coral i l’espiga (1952), Cant Espiritual (1953), amb el qual obté el premi Óssa Menor; Comèdia (1960), L’Evangeli segons un de tants (1967), El poder i la verdor (1981), El Jove (1987) i Nova York (1991), entre d’altres.

En el seu vessant narratiu, despunta amb El mar (1958), una primera novel·la molt polèmica que esdevé de culte i amb la qual s’endú el premi Joanot Martorell. També publica Haceldama (1959), Judes i la Primavera (1963), Míster Evasió (1969) i Si jo fos fuster i tu et diguessis Maria (1972). Poc temps després Blai Bonet decideix canviar el model narratiu, i escriu quatre diaris: Els ulls (1973), La mirada (1975), La motivació i el film (1990), i Pere Pau (1992), que esdevenen obres inaudites on la reflexió filosòfica, teològica, artística i les vivències de l’autor es barregen d’una manera magistral.

Entremig, el 1987, es publica La vida i els meus instants, un text autobiogràfic, coincidint amb el bateig de l’escola pública de Santanyí amb el nom de C.P. Blai Bonet. L’any 1990 la Generalitat de Catalunya li concedeix la Creu de Sant Jordi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s